Hier vindt u alle nieuwtjes omtrent het B.O.C.K.

Enschede 20-11-2018
Het B.O.C.K. ( Bestuur Optocht Commissie Krekkelstad.) kreeg in het verleden vaak het verzoek het begin van de route te veranderen. Na veel wikken en wegen en alternatieve route's te hebben bekeken, zijn we eruit. Er is een nieuwe route. We komen hier de meeste deelnemers mee tegemoet die oa ook nog door moeten naar een andere optocht, aldus Frits Wekking, voorzitter van het BOCK.

De route begint op zaterdag 2 maart vanouds om 11:11 uur maar nu is het vertrek aan de Molenstraat. Vanuit hier gaan we richting de Oldenzaalsestraat, De Heurne, De Klomp, dan richting het Stadhuis, de oude Markt, Marktstraat, Korte hengelosestraat enwaar we vervolgens weer eindigen bij het Bolke aan de Molenstraat.

We menen dat deze route, compacter, gezelliger en minder lang is als voorgaande editie's
Inschrijvingen voor de optocht van Krekkelstad kan vanaf heden via de website www.carnavalenschede.nl

Enschede 21-1-2017
Optochtcommissie Grenskeerlkes en het BOCK slaan handen ineen.
 

In het kader van de nieuwe verleende vergunningen aan het B.O.C.K en aan de optochtcommissie van de Grenskeerlkes, mbt de optochten in zowel Glanerbrug als Enschede, nodigen wij u hierbij van harte uit voor de, verplichte, veiligheidsinstructie avond die zal worden gehouden op dinsdag 7 februari 2017 bij de Jaargetijden, parkweg 49 te Enschede. Inloop 19:45 uur, aanvang 20:00 uur.
Deze maximaal 1 uur durende voorlichtingsavond is bedoeld voor alle chauffeurs die deelnemen aan 1 van beide optochten die vallen in de categorie/rijbewijs  B, BE, C, CE, of houder van het rijbewijs T, en de begeleiders van deze voertuigen/combinaties, en/of afgevaardigde van dezen.
De bijeenkomst zal worden geleid door Dhr Jan ter Mors namens de Politie Enschede en Dhr Raymond Groothuis namens Traffic beveiliging B.V. en wordt ondersteund door het B.O.C.K en de optochtcommissie van de Grenskeerlkes.

Graag vernemen wij van u een aan en/of afmelding voor deze avond.
Deze kan voor 6 februari worden gestuurd naar optocht.krekkelstad@gmail.com ovv Veiligheid.

Wij wensen u alvast heel veel voorpret en hopen op twee mooie veilige optochten.
B.O.C.K.
Optochtcommissie Grenskeerlkes

Enschede 4-1-2017
B.O.C.K. 500 roept vraagtekens op!

 

Enschede - Het B.O.C.K. (Bestuur Optocht Commissie Krekkelstad) organiseert voor het 50ste jaar de optocht van Krekkelstad. (Enschede.) Dit heugelijke feit kan/kon niet zomaar ongemerkt voorbij gaan. Daarom heeft het B.O.C.K. een extra prijs in het leven geroepen voor dit heugelijke feit, namelijk de B.O.C.K. 500. Een extra prijs van Euro 500,00. Buiten de regulaire prijzen om, die te winnen valt tijdens de optocht van Krekkelstad. Na deze bekendmaking werden wij als B.O.C.K. overspoeld met vragen zoals: Hoe wordt deze prijs beoordeeld, of: Wat is de criteria om deze prijs te winnen. Om daar een eenduidig antwoordt op te geven: wij als B.O.C.K. vragen willekeurig 20 personen, uit het kijkend publiek tijdens de optocht, om een beoordeling te geven over de deelnemers van de optocht van Kekkelstad 2017. Deze beoordeling zal worden opgeteld en overgenomen door het B.O.C.K. Dit staat los van de vaste jurering zoals die ieder jaar wordt gedaan. Je kunt dus spreken van een heuse publieksprijs. Wel hebben wij hierdoor de categorieën moeten aanpassen. Een ieder maakt kans in de volgende categorieën: Grote wagens, Kleine wagens, Grote groepen, Kleine groepen, of de samengevoegde groep, de eenlingen, duo’s en trio’s, iedereen maakt dus kans op deze unieke prijs. Inschrijven voor deze optocht kan nog tot 21 januari 2017 via de website www.carnavalenschede.nl of via het secretariaat te vinden op deze site.

Enschede 8-12-2016. 
Unieke prijs tijdens optocht Krekkelstad.

Enschede - Het B.O.C.K. (Bestuur Optocht Commissie Krekkelstad) organiseert voor het 50ste jaar de optocht van Krekkelstad. (Enschede.) Dit heugelijke feit kan niet zomaar ongemerkt voorbij gaan. Al jaren lang zetten vrijwilligers, verenigingen, prinsen en prinsessen zich in voor het Karnaval in Enschede, zo ook tijdens de optocht die elk jaar steeds weer groter en mooier wordt. Om elke deelnemer/vereniging nog meer te enthousiasmeren voor de optocht van 2017 heeft het BOCK besloten om buiten de normale prijzen en bekers die te behalen zijn in deze geweldige optocht, een EXTRA beker en prijzengeld in het leven te roepen, namelijk DE BOCK 500. De Bock 500 is een eenmalige extra te verdienen prijs die door iedere deelnemer/vereniging kan worden gewonnen tijdens de optocht van Krekkelstad. De Bock 500 bestaat uit een unieke medaille, beker & een cheque van Euro 500,00. Nog meer een reden om deel te nemen aan deze grandioze optocht van Krekkelstad. Aanmelden kan via het secretariaat van het BOCK of via de website www.carnavalenschede.nl
Enschede 24-11-2016.

Het B.O.C.K. (Bestuur Optocht Commissie Krekkelstad) heeft helaas moeten besluiten dat de unieke Krant uitgave, die gepland stond voor medio februari 2017, een te groot financieel risico vormt voor deze onafhankelijke stichting. Uiteraard zal het B.O.C.K. wel een uniek boekje, met een gouden randje gaan uitbrengen. 
 
Enschede 13-11-2016.

Krekkelstadsprins Coen wil de horeca op de oude markt meer betrekken bij de 50ste optocht van Krekkelstad.  Luister hier de audio: http://www.tvenschedefm.nl/audio-nieuwe-stadsprins-voor-carnavalvierend-enschede/nieuws-headlines/nieuws/item?836705
Enschede 03-11-2016.

Het aftellen is begonnen voor een nieuw canavalsseizoen. Wij als BOCK zijn druk bezig met alle voorbereidingen voor de Optocht van Krekkelstad. Ook komt er een nieuwe medaille ter ere van het 50 jarig bestaan van het BOCK.
Enschede 25-10-2016.

Tijdens de b.o.c.k. vergadering van 25-10-2016 is de nieuwe president van de EKV, Dhr Frits wekking gevraagd om het voorzitterschap (interim) over te nemen van Jeffrey Veld. Hierop is volmondig ja gezegd, en kunnen wij u dus als nieuwe interim voorzitter van het BOCK voorstellen, Dhr Frits Wekking 
Enschede 21-10-2016.

Momenteel zijn wij nog steeds bezig om te kijken of er medio februari een unieke krant kan worden verspreid binnen de Gemeente Enschede. Heeft u zelf hiervoor nog een suggestie of wilt u adverteren? neem dan contact op met ons secretariaat.

© 2016 by webdesign BOCK

  • w-facebook